Rejseguide til Koh Phangan

Obs. dette indlæg indeholder affiliate links.

Efter at have rejst rundt på både Koh Samui, Koh Tao og Koh Phangan i den sydvestlige del af Thailandbugeten, er Koh Phangan helt klart min store favorit – det til trods for, at det var den ø, jeg havde mindst tid på. Øen har en fed vibe af afslapning, spiritualitet og fællesskab, og har en perfekt størrelse (hverken for stor eller lille), så man nemt kan komme rundt og se alle de ting man vil, så længe man har en scooter.

Koh Phangan er i høj grad kendte for to modsatrettede ting; nemlig dens full moon partys og under navnet “Tantra Island”, fordi den er spækket med Tantra kurser og workshops – men også andre spirituelle praksisser.

HVAD KAN MAN LAVE?

STRANDE

Srithanau Beach – En strand fyldt med så mange smukke muslinger, at det næsten er svært ikke at begynde at samle dem sammen. Uden tvivl min yndlings strand.

Pirate Beach – Det kan godt være lidt af en spændende oplevelse at komme til Pirate Beach, hvis der er højvandet. Den lille strand er nemlig omringet af klipper, hvilket betyder at man, hvis vandet står højt, kan være nødsaget til at klatre eller svømme dertil. På stranden finder du en lille forladt hytte med en hængekøje.

Zen Beach – Måske øens mest kendte strand og dér hvor der er flest mennesker. Ikke at det gør noget – der hyggeligt, god stemning og musik i højtalerne fra caféerne. Går man et godt stykke ned til ned ad strandens højre side, vil man finde et nudistområde.

Bottle Beach – En lækker hvid sandstrand omgivet af klipper. Grundet øens infrastruktur kan det godt tage noget tid at komme hen til stranden på scooter, afhængig af hvor man har slået sig ned. Af den årsag tog vi en taxabåd fra byen Rose Villa. Det kostede 300 THB tur/retur, og vi kom derhen på 10-15 minutter. Ved et besøg på Bottle Beach anbefaler jeg også, at man hiker til Bottle Beach Viewpoint. Læs mere under udflugter.

UDFLUGTER

Bottle Beach Viewpoint – Dette viewpoint er uden tvivl blandt de smukkeste udsigtspunkter, jeg nogensinde har oplevet – og det var også selvom, jeg ikke var modig nok til at gå langs klippeophøjningen og ud til det, som vel egentlig er udsigtspunktet. Hiket til toppen tager omkring 30 minutter og er i medium sværhedsgrad.

Than Sadet National Park – Hvis jeg havde haft mere tid på øen, ville jeg gerne have lagt et besøg forbi denne nationalpark. Nationalparken gemmer både på vandfald, strande og lunde med kokosnødder og bananer.

VELVÆRE

Xantiva Health Club – Her finder du et kæmpe træningscenter, samt et område hvor du kan tage isbad og gå i sauna og dampbad. Der er til og med også skruet op for hyggen ved et bålsted, hvor man kan smide sig i en strandstol.

WhatsApp gruppe med aktiviteter – På Koh Phangan kan man melde sig ind i en WhatsApp gruppe, hvor man hver morgen får tilsendt en besked omkring, hvilke aktiviteter man kan deltage i på øen den pågældende dag. Disse byder på alt fra yoga til meditation og breathwork sessioner. Ej at glemme Tantra. Bliv medlem af gruppen via dette link.

SPISESTEDER

LOKAL

Sangsom – Et hyggeligt lokalt sted. Jeg anbefaler i den grad retten Red Curry Duck!

Cocoa Phangan Cake – Også kendt under navnet “big portion place” hvis du spørger min veninde. Retterne her er nemlig gigantiske og store nok til, at man sagtens kan være to om én – med mindre man selfølgelig er rigtig sulten 😉 Kagerne skulle også være rigtig gode.

Pantip Market og Phangan Food Court – Vil man nyde godt af det helt store udvalg af thai-mad, kan man lægget et besøg forbi et af disse to markeder i Thongsala.

INTERNATIONALT

Deli Devi – En plantebaseret café med super lækker morgenmad og frokost. Har man computeren med under armen, er dette også et sted fyldt med gode work vibes.

L’Alcove – En fransk fine dining restaurant med placering ud mod stranden. Restauranten er indrettet med palmer og flettede lamper, og har hyggelige områder, hvor man kan slå sig ned på puder og spise ved små lave borde ud mod vandet. Desuden diskes der også op med forskellige genre af musikoptrædener.

PRAKTIK

SÆSON

Tørperioden i Koh Phangan starter i januar og løber til og med marts. Derfor anses dette for at være den bedste periode at rejse til øen. Der er dog som regel også godt vejr på Koh Phangan i sommerperioden.

TRANSPORT

Fra både Koh Samui og Koh Tao findes der en række færgeforbindelser, der tager én til øen. Billetterne kan enten købes på færgekontorerne eller bookes online på 12go.

På selve øen anbefaler jeg, at man lejer en scooter til at køre rundt. Det er klart den nemmeste og billigste løsning, da taxaerne nærmest koster det samme som herhjemme.

KOMBINER MED ANDRE ØER

Rejser man til Koh Phangan, er det helt oplagt at kombinere rejsen med en tur til øerne Koh Samui og Koh Tao. Ønsker man en rejse, hvor man lægger et besøg forbi alle tre øer, er Koh Samui en oplagt start. Koh Samui kan både nåes med fly, men også på en kombineret bus- og færgetur der har har en natteafgang, så man kan sove undervejs på bussen (kan også bookes på 12go). Fra Koh Samui kan man nå Koh Phangan på en 1 times sejltur, mens det fra Koh Phangan til Koh Tao tager cirka 1-1,5 time med færgen.

Læs min guide til Koh Tao her.

DIGITAL NOMADE

Koh Phangan er et hotspot i Thailand for digitale nomader – og jeg blev også fortalt, at øen er blevet kåret som et af de bedste steder i verden at være digital nomade. Kilden har jeg dog ikke kunne opstøve.. Men jeg kan se, at flere nomader på nettet nævner det samme. Nu var jeg kun selv på øen i tre dage, men mit indtryk var, at der var et godt fællesskab, og at det var nemt at finde steder med godt internet.

LEAVE A COMMENT