Thailand Category Archives

Rejseguide til Koh Tao

Obs. dette indlæg indeholder affiliate links.

Koh Tao er en lille paradisø på 21 kvm i den sydvestlige del af Thailandbugeten. Koh Tao har de smukkeste stenformationer og er kendt for at være en dykkerø. Tager man en gåtur langs gaden ved Sairee Beach, vil man derfor opleve, at der ikke er mange meter mellem hver dykkerskole – det vrimler med dem!

Øen har lidt af en backpacker vibe og byder på både pubcrawl og jungle parties, men jeg synes også at den formår at rumme dem, som der er der for noget andet.

HVAD KAN MAN LAVE?

DYKNING

Som nævnt er Koh Tao kendt for at være en dykkerø, og af samme årsag vrimler det også med dykkerskoler. Er man på udkig efter et sted at tage dykkercertifikat, kan det derfor godt betale sig at tage en lille tur langs gaden for at sammenligne priser. Jeg selv endte med at tage mit dykkercertifikat ved Mojo Divers, som var det billigste sted, jeg faldt over i min søgen. Mojo Divers er SSI certificeret, hvilket også betyder, at der er mulighed for at læse selve dykkerteorien på dansk. Derudover adskiller de sig fra andre, fordi de såvidt muligt laver de indledende tests i havvand, mens andre laver dem i en pool. På trods af at de var billige, følte jeg mig tryg hele vejen igennem og jeg kan bestemt anbefale dem!

Jeg dykkede bl.a. følgende steder:

Greenrock – Her kan man støde på store grupperinger af barracudaer og koraler i massevis. Greenrock byder også på grotter og klippeformationer, som man kan svømme rundt i og omkring.

White Rock – White Rock byder på en koralhave og er hjem til flere aftrækkerfisk. Det skulle også være muligt at se havskildpadder i dette område, vi så dog ikke nogen.

Junkyard – Ved junkyard er der – som navnet indikerer – smidt alverdens ting i havet. På en dykkertur vil man komme forbi både toiletter og alverdens fitnessudstyr, hvoromkring der lever fisk. Vi så blandt andet en gigantisk kuglefisk.

UDFLUGTER

Nang Yuan Island – Næsten klods op ad Koh Tao ligger den lille ø Nang Yuan Island, hvor der ikke bor nogle mennesker. Man kan sejle til øen med taxabåd for omkring 300 THB per person t/r fra Sairee Beach. Øen har de lækreste strande og det smukkeste viewpoint. Det tager cirka 15 minutter at gå til øens viewpoint – en nem tur som godt kan klares i klipklapper. Ønsker man at nyde viewpointet i ro og mag, anbefaler jeg at man kommer tideligt på dagen. Omkring klokken 10 kommer de første både fyldte med turister, og fra det tidspunkt ruller det altså bare ind med mennesker, og køen til at se det bliver lang. Ønsker man at opleve øen helt uden de mange mennesker, som lægger et besøg forbi om dagen, kan man overnatte på øens hotel Nangyuan Island Dive Resort. Der arrangeres også diverse snorkelture på Koh Tao, hvor der holdes stop på øen. Se udvalget af disse her.

Obs. det koster 250 THB i entre at besøge øen, og det er ikke tilladt at medbringe plastikvandflasker. Der kan købes vandflasker i glas, når man ankommer.

John Suwan Viewpoint – Hvis der er et sted, jeg er træt af, at jeg ikke kom hen, så er det John Suwan Viewpoint, det ser sååååå flot ud! Men ligger desværre også et godt stykke fra dér hvor jeg holdte til og uden en scooter, blev jeg desværre nødt til at prioritere det fra i denne omgang. Ville alligevel lige give tippet videre.

STRANDE

Sairee Beach – Øens længste strand på 1,7 kilometer. Langs stranden ligger der en masse hoteller, spisesteder og barer. Her kan man med god grund kan slå sig for en stranddag eller nyde solnedgangen. Om aftenen byder flere af restauranterne og barerne også på ildshow, som er meget klassisk for Thailand.

Desuden har Koh Tao også en masse andre små strande, som jeg desværre ikke fik besøgt. Bl.a. Shark Bay, hvor der skulle være mulighed for at spotte skildpadder og små hajer, samt Mango Bay hvor der er koralrev og farverige fisk.

NATTELIV

Fishbowl Beach Bar – Mit yndlings feststed. Her er der gang i dansegulvet og mulighed for en god beer pong dyst.

Pubcrawl – Mandag, onsdag, fredag og søndag afholdes der pubcrawl med start på Choppers Sports Bar. Her får man uddelt en t-shirt, en spand med alkohol og så går turen ellers rundt på barerne. Jeg må indrømme, at jeg var tæt på ikke at deltage, fordi jeg følte mig lidt for “gammel” (27 *host**host*), da jeg så køen af mennesker. Men man har jo kun det sjov, man selv laver, og det viste sig, at der også kom lidt flere mennesker på min alder, end hvad køen først hentydede til. Læs mere om pubcrawlen her.

Jungle Party – Koh Tao er i den grad kendt for sine jungle parties. Jeg var ikke selv til dem, og jeg hørte mange delte meninger om dem, men tip er hermed givet videre. Man kan se, hvornår der afholdes Jungle Party på siden her.

SPISESTEDER

LOKALT

Sairee Hut – Billig lokal mad på stranden under et træ med lyskæder som bidrager med hyggelig stemning.

995 Roasted Duck – Meget populært sted hvor retterne, som navnet indikerer, primært er lavet med and. Hvis man ikke vil stå i kø til at spise, skal man komme tideligt.

Windbeach Restaurant – Lækkert lokalt sted placeret på stranden. Jeg fik den bedste Fried Chicken Cashew Nut, jeg nogensinde har smagt!

Pork Leg Thaifood – Billigt og lækkert lokalt mad. På menukortet har de også fried ice cream – jeg måtte selfølgelig prøve, og det var super godt!

INTERNATIONALT

Portobello – Sindsygt lækkert italiensk mad.

Cactus Cafe & Beach Bar – Den hyggeligste lille café ud mod vandet indrettet med boheme interiør. Perfekt sted at starte dagen med en god portion morgenmad. Desuden sælger de også det flotteste keramik.

Morning View Café and Bistro – Et udvalg af internationale retter til fair priser – jeg vil primære anbefale stedet til morgenmad.

NYD EN DRINK

Fizz Beach Lounge – Cute sted på stranden med sækkepuder.

Secret Bar – Det smukkeste udsigtssted i højderne til at nyde solnedgangen. Vær der gerne kl 17-17:30 for gode pladser.

HVOR SKAL MAN BO?

Jeg anbefaler, at man bosætter i Sairee Beach området, som er fyldt med restauranter og er det sted hvor tingene sker.

Jeg boede på hotellet Coral Grand Resort, som ligger på stranden og er lidt afsides – men en kort gåtur væk – fra dér hvor der er lidt mere gang i den. På Koh Tao skal man ikke tage en god nattesøvn forgivet, og det kan man altså få her! Vil dog ikke anbefale, at man tager dette hotel, hvis man har planer om at slænge sig ved poolen, da min oplevelse var, at poolen vrimlede med myg.
Den nemmeste måde at komme frem og tilbage fra hotellet til området med restauranter er at gå langs stranden.

PRAKTIK

SÆSON

Tørperioden på Koh Tao starter i januar og løber til og med marts. Derfor anses dette for at være de bedste måneder at besøge øen. Der er dog som regel også godt vejr på Koh Tao i sommerperioden.

TRANSPORT

Fra både Koh Samui og Koh Phangan findes der en række færgeforbindelser, der tager én til øen. Billetterne kan enten købes på færgekontorerne eller bookes online på 12go.

På selve Koh Tao anbefaler jeg, at man lejer en scooter til at køre rundt. Det er klart den nemmeste og billigste løsning, da taxaerne snildt kan komme op og koste det samme som herhjemme. 

KOMBINER MED ANDRE ØER

Rejser man til Koh Tao, er det helt oplagt at kombinere rejsen med en tur til øerne Koh Samui og Koh Phangan. Ønsker man en rejse, hvor man lægger et besøg forbi alle tre øer, er Koh Samui en oplagt start. Koh Samui kan både nåes med fly, men også på en kombineret bus- og færgetur der har en natteafgang, så man kan sove undervejs på bussen (kan også bookes på 12go). Fra Koh Samui kan man nå Koh Tao på en 3 timers sejltur, mens det fra Koh Phangan til Koh Tao tager cirka 1-1,5 time med færgen. 

Læs min guide til Koh Phangan her.

DIGITAL NOMADE

Jeg fik ikke nogen vibe af, at der var super mange, som der arbejdede fra Koh Tao, men jeg synes det fungerede fint. Jeg arbejdede primært fra Morning View Café and Bistro, hvor der var godt med stikkontakter og fra Blue Water cafe & restaurant, hvor man i højere grad lige skal være opmærksom på, om der er en stikkontakt, der hvor man sætter sig.

Jeg fik også opstøvet et co-working space ved navn Blacktip Café and Workspace, jeg fik dog aldrig besøgt det.

Rejseguide til Koh Phangan

Obs. dette indlæg indeholder affiliate links.

Efter at have rejst rundt på både Koh Samui, Koh Tao og Koh Phangan i den sydvestlige del af Thailandbugeten, er Koh Phangan helt klart min store favorit – det til trods for, at det var den ø, jeg havde mindst tid på. Øen har en fed vibe af afslapning, spiritualitet og fællesskab, og har en perfekt størrelse (hverken for stor eller lille), så man nemt kan komme rundt og se alle de ting man vil, så længe man har en scooter.

Koh Phangan er i høj grad kendte for to modsatrettede ting; nemlig dens full moon partys og under navnet “Tantra Island”, fordi den er spækket med Tantra kurser og workshops – men også andre spirituelle praksisser.

HVAD KAN MAN LAVE?

STRANDE

Srithanau Beach – En strand fyldt med så mange smukke muslinger, at det næsten er svært ikke at begynde at samle dem sammen. Uden tvivl min yndlings strand.

Pirate Beach – Det kan godt være lidt af en spændende oplevelse at komme til Pirate Beach, hvis der er højvandet. Den lille strand er nemlig omringet af klipper, hvilket betyder at man, hvis vandet står højt, kan være nødsaget til at klatre eller svømme dertil. På stranden finder du en lille forladt hytte med en hængekøje.

Zen Beach – Måske øens mest kendte strand og dér hvor der er flest mennesker. Ikke at det gør noget – der hyggeligt, god stemning og musik i højtalerne fra caféerne. Går man et godt stykke ned til ned ad strandens højre side, vil man finde et nudistområde.

Bottle Beach – En lækker hvid sandstrand omgivet af klipper. Grundet øens infrastruktur kan det godt tage noget tid at komme hen til stranden på scooter, afhængig af hvor man har slået sig ned. Af den årsag tog vi en taxabåd fra byen Rose Villa. Det kostede 300 THB tur/retur, og vi kom derhen på 10-15 minutter. Ved et besøg på Bottle Beach anbefaler jeg også, at man hiker til Bottle Beach Viewpoint. Læs mere under udflugter.

UDFLUGTER

Bottle Beach Viewpoint – Dette viewpoint er uden tvivl blandt de smukkeste udsigtspunkter, jeg nogensinde har oplevet – og det var også selvom, jeg ikke var modig nok til at gå langs klippeophøjningen og ud til det, som vel egentlig er udsigtspunktet. Hiket til toppen tager omkring 30 minutter og er i medium sværhedsgrad.

Than Sadet National Park – Hvis jeg havde haft mere tid på øen, ville jeg gerne have lagt et besøg forbi denne nationalpark. Nationalparken gemmer både på vandfald, strande og lunde med kokosnødder og bananer.

VELVÆRE

Xantiva Health Club – Her finder du et kæmpe træningscenter, samt et område hvor du kan tage isbad og gå i sauna og dampbad. Der er til og med også skruet op for hyggen ved et bålsted, hvor man kan smide sig i en strandstol.

WhatsApp gruppe med aktiviteter – På Koh Phangan kan man melde sig ind i en WhatsApp gruppe, hvor man hver morgen får tilsendt en besked omkring, hvilke aktiviteter man kan deltage i på øen den pågældende dag. Disse byder på alt fra yoga til meditation og breathwork sessioner. Ej at glemme Tantra. Bliv medlem af gruppen via dette link.

SPISESTEDER

LOKAL

Sangsom – Et hyggeligt lokalt sted. Jeg anbefaler i den grad retten Red Curry Duck!

Cocoa Phangan Cake – Også kendt under navnet “big portion place” hvis du spørger min veninde. Retterne her er nemlig gigantiske og store nok til, at man sagtens kan være to om én – med mindre man selfølgelig er rigtig sulten 😉 Kagerne skulle også være rigtig gode.

Pantip Market og Phangan Food Court – Vil man nyde godt af det helt store udvalg af thai-mad, kan man lægget et besøg forbi et af disse to markeder i Thongsala.

INTERNATIONALT

Deli Devi – En plantebaseret café med super lækker morgenmad og frokost. Har man computeren med under armen, er dette også et sted fyldt med gode work vibes.

L’Alcove – En fransk fine dining restaurant med placering ud mod stranden. Restauranten er indrettet med palmer og flettede lamper, og har hyggelige områder, hvor man kan slå sig ned på puder og spise ved små lave borde ud mod vandet. Desuden diskes der også op med forskellige genre af musikoptrædener.

PRAKTIK

SÆSON

Tørperioden i Koh Phangan starter i januar og løber til og med marts. Derfor anses dette for at være den bedste periode at rejse til øen. Der er dog som regel også godt vejr på Koh Phangan i sommerperioden.

TRANSPORT

Fra både Koh Samui og Koh Tao findes der en række færgeforbindelser, der tager én til øen. Billetterne kan enten købes på færgekontorerne eller bookes online på 12go.

På selve øen anbefaler jeg, at man lejer en scooter til at køre rundt. Det er klart den nemmeste og billigste løsning, da taxaerne nærmest koster det samme som herhjemme.

KOMBINER MED ANDRE ØER

Rejser man til Koh Phangan, er det helt oplagt at kombinere rejsen med en tur til øerne Koh Samui og Koh Tao. Ønsker man en rejse, hvor man lægger et besøg forbi alle tre øer, er Koh Samui en oplagt start. Koh Samui kan både nåes med fly, men også på en kombineret bus- og færgetur der har har en natteafgang, så man kan sove undervejs på bussen (kan også bookes på 12go). Fra Koh Samui kan man nå Koh Phangan på en 1 times sejltur, mens det fra Koh Phangan til Koh Tao tager cirka 1-1,5 time med færgen.

Læs min guide til Koh Tao her.

DIGITAL NOMADE

Koh Phangan er et hotspot i Thailand for digitale nomader – og jeg blev også fortalt, at øen er blevet kåret som et af de bedste steder i verden at være digital nomade. Kilden har jeg dog ikke kunne opstøve.. Men jeg kan se, at flere nomader på nettet nævner det samme. Nu var jeg kun selv på øen i tre dage, men mit indtryk var, at der var et godt fællesskab, og at det var nemt at finde steder med godt internet.