Californien Category Archives

Santa Barbara guide

{State Street}

Eftersom jeg har boet fem måneder i Santa Barbara, tænkte jeg, at jeg hellere måtte hoste op med en guide. Jeg har allerede lavet en Santa Barbara food guide, hvis du også vil være sikker på lidt godt til ganen.

Santa Barbara er en forholdsvis lille by. Derfor er det heller ikke et sted, man skal sætte synderligt mange dage af til, hvis man er på road trip i USA. Men opleves, det skal det, for byen er efter min mening én af Californiens hyggeligste og smukkeste.

Hvis du på dit road trip også skal forbi San Diego, har jeg lavet en San Diego guide.

State Street
Skal du shoppe? Så er det her gaden! Og nu når du er der, så kan du lige smutte ind i det udendørs shopping center Paseo Nuevo, når du går forbi 😉

Butterfly Beach
Okay, det her er ikke i Santa Barbara, men lige ved siden af i Montecito. Denne strand er enhver indfødt Santa Barbara’ers (hvad siger man lige her?!) yndlings strand. Det siges, at hvis man besøger stranden i det sene forår ved april og maj, så er der gode chancer for at spotte kendte mennesker – mange af de store stjerner, bor nemlig i Montecito fx. Oprah Winfrey.

West Beach
Ikke langt fra downtown ligger West Beach, som nok er den strand, jeg har brugt allermest tid på. Stranden er meget turistet, nok fordi at det er så nemt at komme dertil fra downtown. På stranden er der beachvolley net til de aktive, og på en god dag er der også rig mulighed for at se søløver svømme rundt, hvis man kigger godt efter.

Courthouse 1100 Anacapa St., CA 93101
Ikke nok med at dette er den flotteste bygning i hele Santa Barbara, så er det også her, at du finder byens flotteste udsigt (med minus af udsigten fra bjergene). Oppe i bygningen er der nemlig fuld panoramaudsigt over hele byen.

Santa-barbara-courthouse{Det flotte Courthouse}

Alice Keck Memorial Park 1500 Santa Barbara St., CA 93101
Jeg tror på, at dette er en af de hyggeligste parker, der findes. Midt i parken er der en sø, og i denne sø svømmer både skildpadder og ænder rundt. Rundt om søen er der placeret bænke, så man kan sidde og suge den fredfyldte stemning til sig.

Hiking
Santa Barbara er omringet af bjerge, giver byen en helt særlig æstetik sammen med den smukke spanske arkitektur. De mange bjerge betyder også, at der er tonsvis af flotte hikes. Det populæreste hike er “Inspiration Point”, og det er virkelig et besøg værd.

Et andet helt fantastisk hike skulle være “7 falls”. Jeg nåede desværre ikke ud på dette hike, da jeg roadtrippede med min kæreste, mens mine venner var afsted. Men nøøøj hvor ville jeg gerne have været på det. Som navnet så fint siger, kommer man forbi syv vandfald, og det er bare med at tage badetøjet med, for på ruten er der rig mulighed for at springe fra klipper.

I kan læse om alle de andre hikes på denne side.

Hiking-Santa-Barbara{På toppen af The Inspiration Point}

Santa Barbara food guide

Ikke nok med at jeg har boet fem måneder i Santa Barbara, så er det nok også de fem måneder i mit liv, hvor jeg har spist allermest ude. Derfor tænkte jeg, at det ville være oplagt, at jeg lavede en lille “food guide” til alle mine favorit steder, som inkluderer alt fra de bedste burgersteder til lækreste lemonader.

Pizza-lemonadeLucky Penny 127 Anacapa St., Santa Barbara, CA 93101
Et hyggeligt lille sted med lækre pizzaer, salater, sandwiches og den bedste lemonade jeg nogensinde har smagt!

Burger-pomfritter-milkshakeThe Habit Burger Grill 628 State St., Santa Barbara, CA 93101
Shakes, burgere og pommes! Dette var helt klart mit yndlings burgersted i USA. Især deres sweet potato fries kan anbefales, det er nok de bedste pomfritter, jeg nogensinde har smagt!

In-N-Out-burger-pomfritter-animalstyleIn-N-Out 4865 Calle Real, Goleta, CA 93111
Spørger man nogen i Californien, hvor man skal spise burger, så er det In-N-Out. For mig at forstå er dette stedet, enhver “californier” går til, som vi går til McD (trods de også har tonsvis af McD). Det forstår jeg godt, for det er langt mere lækkert end McD. Lægger du et besøg forbi, skal du bestille dine pomfritter animal-styled, så bliver de ligeså fedtet og ulækre (på den gode måde) som ovenfor.

Salat-kylling-brødSilvergreens 791 Chapala St., Santa Barbara, CA 93101
Her kan du få burgere, pomfritter, salater, suppe og sandwiches til mega billige penge. Over halvdelen af deres menukort koster 5$, og det kan man jo ikke klage over.

Smoothie-bowl-frugtBack yard bowls 331 Motor Way, Santa Barbara, CA 93101
Det her er måske, nej vent det er, det sted jeg savner mest. Her får du serveret verdens lækreste acai bowls, og de smager bare SÅ godt….

TacosLilly’s tacos 310 Chapala St., Santa Barbara, CA 93101
Her kan du købe lækre og autentiske tacos til billige penge.

SandbarSandbar 514 State St., Santa Barbara, CA 93101
Rigtig god mexicansk mad i de fedeste omgivelser. Og er du en sangfugl, så er det bare med at besøge stedet en mandag, hvor der er karaoke.

SandwichSouth Coast Deli 1436 Chapala St., Santa Barbara, CA 93101
Et virkelig godt frokost sted med sandwiches og salater i hvad man kan kalde vaskeægte amerikaner størrelser. Mæt bliver man i hvert fald.

Nachos-salsa-dipCarlitos 1324 State St., Santa Barbara, CA 93101
En hyggelig mexicansk restaurant – Ja hvis I undrer jer over alt de mexicanske, så er det jo fordi, der bor ret mange mexicanere i Santa Barbara 😉

Amerikanske-pandekager-jordbær-bananIhop 1701 State St., Santa Barbara, CA 93101
Hvis du skal have en rigtig “American breakfast”, så er det Ihop du skal tage på. Menukortet er nærmest på størrelse med en bog, og har alt hvad hjertet begærer. Bl.a. to sider med forskellige slags amerikanske pandekager.

SmoothiesBlenders in the grass 720 State St., Santa Barbara, CA 93101
Stedet med de bedste smoothies er uden tvivl her – og som en bonus kan man også få tilsat et gratis supplement såsom chiafrø, proteinpulver og meget andet..

Mini guide til San Diego

Nu skal jeg langt fra gøre mig alt for klog på San Diego, eftersom jeg kun har tilbragt to dage i byen. Men trods disse to dage er jeg stadig fuldstændig tosset med byen, og vil derfor gerne tippe jer lidt om, hvad jeg synes var godt, og hvad jeg ville gøre, hvis jeg havde haft mere tid – eller er så heldig at komme tilbage igen.

morgenmad-pandekage-havregrød-san-diegoSan-diego-morgenmad

Lazy Hippo, 416 Third Avenue, CA 92101

Lazy Hippo er det hyggeligste lille morgenmads/frokost sted. Og med hyggelig mener jeg virkelig hyggelig, for caféen er indrettet på sådan en måde, så man bare føler sig tilpas, ligeså snart man træder ind. Jeg selv spiste en banana-peanutbutter havregrød samt en blåbær-chia-pandekage, og det smagte vidunderligt. Som en ekstra lille detalje er der på hvert et bord lagt en papirdug, samt et krus farveblyanter – og så er det ellers op til én selv, om man har lyst til at slippe sin kreative sjæl løs, og lade ventetiden på maden gå lidt hurtigere.

La-jolla-beach-søløver-san-diego La-jolla-beach-søløver-san-diego

La Jolla Beach

Vi havde læst os frem til, at der skulle være den mest fantastiske solnedgang på La Jolla Beach. Til vores uheld var der desværre overskyet, da vi lagde et besøg forbi, men trods det tog vi på ingen måder skuffede derfra. Det viste sig nemlig, at der ved denne strand holdte en kæmpe flok søløver til, og vi fik i stedet oplevelsen af disse søde skabninger på tæt hånd.

USS-midway-museumUSS-midway-museum

USS Midway Museum 910 N Harbor Dr, CA 92101

USS Midway er et flydende krigsmuseum, ment på den måde at det er på et gammelt krigsskib, som bl.a. blev brugt i Vietnamkrigen. På skibet kan du se (og i nogle tilfælde også træde ind i) alverdens flyvere og helikoptere brugt i krigssammenhæng. Du kan også se hvor, og hvordan, der blev lagt strategier og alt muligt andet teknisk, i forhold til de krige skibet har taget del i.  Dertil er det muligt at få udleveret et par gratis høretelefoner, som kan fortælle ekstra detaljer, om alt det man ser.
Jeg må indrømme, at jeg var pænt skeptisk omkring at besøge dette museum, da jeg følte mig ret sikker på, at det slet ikke ville være noget for mig. Men dér tog jeg fejl. Jeg synes, at det var en enormt spændende oplevelse.

San-Diego-old-town San-Diego-old-town San-Diego-old-town

Old Town San Diego

Dette var virkelig den hyggeligste lille by, og på mange måder minder den rigtig meget om Den Gamle By i Aarhus, bare i en mexicansk udgave, hvilket nok skyldes at San Diego grænser op til Mexico. Jeg var helt vild med stedet, og synes at der var en dejlig stemning der. Og som et lille plus solgte de alverdens flotte håndmalede skåle fra Mexico – jeg fortryd, at jeg ikke købte én med hjem!

Hvis jeg kommer igen, vil jeg gerne besøge:

  • Coronado Island / Dette sted skulle være både smukt og hyggeligt, og have den perfekte udsigt til San Diegos downtown skyline, samt en af USA’s bedste strande.
  • San Diego Zoo / Denne Zoo skulle være verdens største!
  • Balboa Park / Dette er eftersigende den flotteste bypark med bygninger i spansk kolonistil, vandfald, botaniskhave og hertil også hele 10 museer.