Rejseguide | 2 dage på Island

Da vi i sommerferien var på Island, var det ikke mange dage vi havde til at opleve landet. Hovedårsagen til vi skulle til Island, var fordi Mads havde fået et job som cheftræner på en badmintonlejr. Og da jeg kom hjem fra Cypern, ikke mange dage før lejren startede, blev det altså ikke til mere end et par dage, hvor vi havde tid til at udforske den smukke natur, inden jeg atter skulle hjem for at arbejde igen.

På trods af at vi kun har kørt rundt på Island i to dage, føler jeg dog alligevel at vi nåede en del. Jeg synes faktisk, vi fik lagt et rigtig godt program og oplevet en masse. Derfor tænkte jeg, at vores program/rute også kunne være til stor glæde for andre. Jeg ved at Icelandair tilbyder et gratis ‘stopover’ på Island, hvis man vælger at flyve med dem over længere distancer, så måske guiden kunne bruges i sådan en sammenhæng? Ellers er det jo heller aldrig helt dårligt med en forlænget weekend, eller bare inspiration helt generelt.

DAG 1

RUTE: ÞINGVELLIR – GLYMUR – HRAUNFOSSAR

{Vandfaldet Öxarafoss – måske du kan skimte de fantastiske klipper?}

Vi startede turen med at køre til nationalparken Þingvellir, hvor der er nogle helt fantastiske klipper. Vi satte kurs mod det flotte vandfald Öxarafoss, og så desværre ikke meget mere end det. Vi havde nogle problemer med at finde en p-automat, da vi kom, og valgte derfor at gøre det til et lynbesøg i frygt for en bøde. Et tip hvis du tager til Þingvellir, er at medbringe nogle solbriller og et tyndt tørklæde, du kan have for munden. Der er simpelthen så mange fluer, der sværmer rundt om hovedet på én, at det er helt ulækkert.

{Hraunfossar}

Efter Þingvellir gik turen til Glymur. Glymur er et vandfald hvortil du kan hike. Det var et rigtigt smuk hike, som krævede både spring og balancegang over sten, hvis ikke man ville have våde tær. På higet kommer man igennem en grotte, hvorefter man skal krydse en flod. Dette gør man ved at gå over en tyk træstubbe, mens man holder fast i noget snor. Lad mig bare sige, at vi ikke nåede længere end til denne krydsning. Det var helt tydeligt, at det virkelig krævede noget udstyr at komme over, da stubben både var smal, og strømmen i floden stærk. Vi så flere som havde helt specielle sko på til formålet, og turde simpelthen ikke at springe ud i det med vores gummisko.

Vi sluttede første dagen af med et smut til Hraunfossar. Da vi parkerede bilen var vi i tvivl om, om vi var på afveje, for det lignede umiddelbart ikke et sted, hvor der var noget særpræget natur. Men der skulle ikke mange minutters gåtur til, før en serie af smukke vandfald ventede os.

DAG 2

RUTE: GEYSIR – GULLFOSS – SELJALANDSFOSS – DEN BLÅ LAGUNE

{Seljalandsfoss}

På anden dagen startede vi med at sætte kursen mod Geysir for at se på gejsere. Allerede inden vi havde parkeret bilen var jeg fascineret. Fra vejkanten var det meget tydeligt at se, hvor meget det røg op fra små “vandpytter” i jorden. Vildere blev det kun, da vi spadserede forbi, og nåede op områdets aktive gejser. Amen altså, hvis jeg var fascineret til at starte med, ved jeg slet ikke hvad jeg var, når gejseren sprudlede op med vand.

Næste stop var Gullfoss, som er et kæmpe vandfald. Det lignede virkelig noget fra et eventyr, og aldrig har det føltes som om, at jeg har været tættere på guldet for enden af regnbuen.

Endnu et stop, endnu et vandfald. Ved det sidste vandfald Seljalandsfoss, havde vi en lidt mere unik oplevelse. Her har man nemlig muligheden for at komme om bag ved vandfaldet, og se det fra den anden side. En helt fantastisk oplevelse! Men det kan være en god ide at have regnjakke med.

{Den Blå Lagune}

Inden vores lille roadtrip fik en ende, skulle vi selvfølgelig også besøge Den Blå Lagune. Det var så lækkert og dejligt, og utroligt tiltrængt efter to lange dage på farten. Selvom prisen er lidt pebret, og der er mange delte meninger om Den Blå Lagune, synes jeg klart, at det var det værd – omend mere som en engangs-oplevelse. Kommer man i højsæsonen, vil jeg anbefale, at man booker billetter i okay tid. Vi valgte først at booke billetter, da vi ankom til Island, hvor de fleste af tiderne allerede var udsolgt.

LEAVE A COMMENT