Guide Category Archives

Den store solbrille guide: Hvilke solbriller passer til din ansigtsform?

Solbriller3

Billede herfra.

Er du en af dem, som kan bære alle slags solbriller? Eller er du ligesom jeg, og skal prøve 50 forskellige par, før du finder bare en brille der klær’ dig? Jeg er langt om længe blevet godt og grundigt træt af, at det skal tage mig en halv krig, at finde de rigtige solbriller, og har derfor sat mig for at blive ekspert på området. Så jeg har læst og læst, og laver nu en guide, så du kan se hvilke slags solbriller, du skal gå efter, alt efter hvordan din ansigtsform er. – Og ja, det er bare skide træls, at vi alle ikke kan være med på cat-eye moden, uden at ligne en der er på vej til fastelavn (selvom det ser ud til at være moden i nogle tilfælde).

TIP: Er du i tvivl om, hvilken ansigtsform du har, så stil dig foran et spejl, træk dit hår tilbage i en hestehale, snup en læbestift, eyeliner eller whatever, og tegn omridset af dit ansigt.

KvadratSorte cat-eyes // Guld cat-eyes // Leo cat-eyes // Ovale med perler // Sorte cat-eyes

Kvadratisk ansigtform
Med en kvadratisk ansigtform skal du gå efter ovale solbriller eller den populære cat-eyesolbrille. Skråner brillen øverst vil den få dit kæbeparti til at fremstå smallere.

RektangelBurgundy firkantede // Sølv pilotbriller // Firkantede leo // Firkantede grå leo // Pilotbriller med spejlglas

Rektangulært
Er dit ansigt rektangulært, skal du finde et par solbriller, som passer med dit ansigts bredde. Derfor er det en god ide at vælge en lidt større brille, enten ovre i pilot-genren eller nogle firkantede, hvor stængerne er placeret midt på stellet. Er stængerne placeret lavt på stellet, vil det resultere i, at dit ansigt bliver trukket nedad og fremstår meget langt.

RundSorte glimmer briller //Firkantede leo // Rektangulære leo // Hvide briller // Sort/leo briller

Rund
Har du et rundt ansigt, skal du gå efter nogle store solbriller i enten en firkantet- eller rektangulærform. Det perfekte valg ville være nogle briller, hvor stænglerne er placeret højt, da dette vil få dit ansigt til at syne længere og smallere.Oval2

Marmor solbriller // “Diamant” solbriller // Orange solbriller // Bordeaux solbriller // Sorte rektangulære

Oval
Har du et ovalt ansigt, er det dig jeg er mega misundelig på – for så er du nemlig typen, der kan bære stort set alle slags solbriller… Skal du dog se ekstra lækker ud, hedder retningslinjerne: Rektangulære eller sommerfugleformede solbriller som passer med dit ansigts bredde. Men who cares? Du kan bære det hele! – Skal vi bytte ansigtsform?

Hjerte

Leo cat-eyes // Brune cat-eyes // Sorte ovale // Lyserøde cat-eyes // Runde sorte

Hjerte
Med et hjerteformet ansigt skal du kigge efter solbriller i bløde former, det kan være cat-eyes, sommerfugleformede eller en rundelig facon. Generelt vil det have en god effekt, at vælge nogle med nedadgående linjer, da det vil blødgøre det ellers meget spidse linjer i ansigtet.

Santa Barbara food guide

nanannanna

Ikke nok med at jeg har boet fem måneder i Santa Barbara, så er det nok også de fem måneder i mit liv, hvor jeg har spist allermest ude. Derfor tænkte jeg, at det ville være oplagt, at jeg lavede en lille “food guide” til alle mine favorit steder. Så kan den blive brugt, hvis man tænker at tage et smut forbi, eller hvis man blot har lyst til at savle over en masse lækkerier. 😉 Men her finder I i hvert fald alt fra det bedste burgersted til den lækreste lemonade:

Pizza-lemonadeLucky Penny 127 Anacapa St., Santa Barbara, CA 93101
Et hyggeligt lille sted med lækre pizzaer, salater, sandwiches og den bedste lemonade jeg nogensinde har smagt!

Burger-pomfritter-milkshakeThe Habit Burger Grill 628 State St., Santa Barbara, CA 93101
Shakes, burgere og pommes! Dette var helt klart mit yndlings burgersted i USA, det var simpelthen så lækkert. Især deres sweet potato fries kan anbefales, det er nok de bedste pomfritter, jeg nogensinde har smagt!

In-N-Out-burger-pomfritter-animalstyleIn-N-Out 4865 Calle Real, Goleta, CA 93111
Spørger man nogen i Californien, hvor man skal spise burger, så er det In-N-Out. For mig at forstå er det stedet de går til, som vi går på McD (trods de også har tonsvis af McD). Det forstår jeg godt, for det er langt mere lækkert end McD. Skal du der ind skal du bestille dine pomfritter animal-styled, så bliver de ligeså fedtet og ulækre på den gode måde som ovenfor.

Salat-kylling-brødSilvergreens 791 Chapala St., Santa Barbara, CA 93101
Her kan du få burgere, pomfritter, salater, suppe og sandwiches til mega billige penge. Over halvdelen af deres menukort koster 5$, og det kan man jo ikke klage over.

Smoothie-bowl-frugtBack yard bowls 331 Motor Way, Santa Barbara, CA 93101
Det her er måske, nej vent det er, det sted jeg savner mest. Her får du serveret verdens lækreste acai bowls, og de smager bare SÅ godt….

TacosLilly’s tacos 310 Chapala St., Santa Barbara, CA 93101
Her kan du købe lækre og autentiske tacos til billige penge.

SandbarSandbar 514 State St., Santa Barbara, CA 93101
Rigtig god mexicansk mad i de fedeste omgivelser. Og er du en sangfugl, så er det bare med at besøge stedet en mandag, hvor der er karaoke.

SandwichSouth Coast Deli 1436 Chapala St., Santa Barbara, CA 93101
Et virkelig godt frokost sted med sandwiches og salater i hvad man kan kalde vaskeægte amerikaner størrelser. Mæt bliver man i hvert fald.

Nachos-salsa-dipCarlitos 1324 State St., Santa Barbara, CA 93101
En hyggelig mexicansk restaurant – Ja hvis I undrer jer over alt de mexicanske, så er det jo fordi, der bor ret mange mexicanere i Santa Barbara 😉

Amerikanske-pandekager-jordbær-bananIhop 1701 State St., Santa Barbara, CA 93101
Hvis du skal have en rigtig “American breakfast”, så er det Ihop du skal tage på. Menukortet er nærmest på størrelse med en bog, og har alt hvad hjertet begærer. Blandt andet to sider med forskellige slags amerikanske pandekager.

SmoothiesBlenders in the grass 720 State St., Santa Barbara, CA 93101
Stedet med de bedste smoothies er uden tvivl her – og som en bonus kan man også få tilsat et gratis supplement såsom chiafrø, proteinpulver og meget andet..