Mad Category Archives

3 slags slik du skal smage, hvis du skal til USA

amerikansk-slik

Åååh altså, hvis der er noget, jeg kommer til at savne, så er det at guffe vaskeægte amerikaner slik (når mit lager løber op), hvis man altså lige trækker de mange kalorier, som er i det, fra. Jeg ville simpelthen ønske, at det var lidt nemmere at få fat i den slags herhjemme.

Især disse tre slags er mine favoritter, og hittet hvis jeg skulle guffe løs i USA: m&m’s med peanutbutter smag, Hershey’s Cookies ‘N’ Cream (hvid chokolade med oreos) og Grandma’s Chocolate Brownie cookies, som bare er helt perfekt bløde og smagfyldte.

Har I også noget amerikansk slik I bare elsker?

amerikansk-slikamerikansk-slik

Fødselsdagsfest #20år

Birthday

20 år og rund og gammel. Det blev mig i torsdags. Selvom jeg blev fejret godt på dagen i Grossererbadet og på café med min kæreste, skulle det selvfølgelig også fejres med et brag af en fest. Jeg havde derfor inviteret alle mine yndlings piger til fødselsdagfest i lørdags. Jeg elsker fødselsdage, fordi de giver anledning til en masse ekstra hygge og nærvær med alle dem man holder af.

Birthday BirthdayFor at gøre det hele lidt ekstra hyggeligt, havde jeg været ude og købe lidt pynt. Lyserød var selvfølgelig den store temafarve, så det hele kom til at se rigtig girly ud.

BirthdayDa pigerne kom, blev de budt på snacks og en lille velkomstdrink i form af et glas asti.

Efter gavepakkeriet var ovre og glasset tomt, serverede jeg tapas som indebar godt med ost (det bedste ved en tapas, hvis du spørger mig 😉 ), kød, bruschetta, croissanter, gazpacho, lakseruller, oliven, mandler og tapenader. Det var simpelthen så lækkert, og jeg er glad for, at der stadig ligger lidt rester i køleskabet, bliver seriøst aldrig træt af tapas. :p
Da maverne var godt fyldte, gik der druk i den, og vi drak, hvad der svarer til omkring 10 liter filur, plus alt andet godt med procenter, så der var ikke en, der ikke var klar til at svinge træbenet inde i byen. 😉

Tapas Tapas Tapas

How to celebrate friday

tapas-ost-vin

Hvis jeg skal nævne nogle af de ting, jeg elsker allermest er fredag, tapas og vin helt sikkert i blandt. Derfor nød jeg sidste fredag i fulde drag, da jeg efter skole fik mig en lækker omgang tapas og dertil et glas vin med min veninde Naja. Vi fik tapas’en fra vores all time favorite place; Risskov ost, netop fordi vi er helt tossede (hvis ikke det er for mildt sagt) når det kommer til ost.

På fredag står den igen på lækker mad og vino, når jeg skal til fødselsdag hos en veninde. God damn I love fridays. God mad og vin kan virkelig gøre mig uendelig glad og livsnyder-agtig. 🙂

PS. Husk at stemme på mig i Saleducks Fashion blogger award konkurrence her. Så er I bare for søde!

Væksthusene

Væksthusene-århus

I dag var jeg på tøsetur med min mor og søs i Væksthusene i Botanisk have. Jeg har aldrig været der før, og var egentlig lidt skeptisk, men jeg blev virkelig positivt overrasket. Det er virkelig et hyggeligt sted, og syntes faktisk at det var spændende at gå rundt og kigge og læse om de forskellige planter. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg har været der – har faktisk allerede lavet en aftale med min kære mormor om, at vi også snart skal snuppe en tur derind sammen. 😀

Udover de smukke plantesyn, er der også den lækreste café med mad til meget billige penge. Jeg måtte smide 48 kroner for denne salat, og helt ærligt, så smagte den bedre end alle de salater, jeg har betalt i dyre domme for, nede ved åen. Drikkevarerne var også rimlig cheap, 5 kroner for et glas vand og 15 for en kop kaffe.

Mere er der vidst ikke at sige, end at jeg virkelig kun kan anbefale jer at tage derhen! 🙂

 

Tapas

Tapas-ost-vin

Er der noget jeg elsker, så er det tapas, og især ostedelen af det, jeg kan måske karakteriseres som en af verdens største osteelskere, sammen med min veninde Naja, som jeg skulle dele denne lækre omgang tapas sammen med (desværre, ville godt have haft det hele selv, haha). Sammen skulle vi lave vores eksamensprojekt til markedskommunikation, og dertil skulle der selvfølgelig hygges, så vi kunne holde gejsten lidt oppe, og det blev der brug for, for vi sad nemlig oppe og lavede på det helt til midnat..
Tapas’en købte vi hos Risskov ost, et sted som vi begge blev glædeligt overrasket over. Vi var faktisk næsten slet ikke til at styre. Så sidder der andre osteentusiaster derude, så synes jeg helt sikkert at I skal tjekke dette sted ud. 😉

Sushi night

Sushi-drinks

Forleden havde jeg en rigtig god aften med min skønne veninde. Vi tog ud og spiste lækker sushi (stedet hed Sakura sushi, og kan helt klart anbefales!), drak drinks og hyggesnakkede, og endte faktisk med at tage hjem til en anden veninde og hygge videre og se paradise (er fan af latterligt reality) . Jeg elsker virkelig sådanne hyggestunder, burde gøre mig endnu mere i sådan noget end jeg gør i forvejen. Om ikke andet elsker jeg også at prøve nye spisesteder af, det er altid så spændende. Så I må lade fingerne glide over tastaturet, hvis I kender nogle gode spisesteder i Århus 😉

Så er julen skudt i gang

Julekager

Først i dag, blev julen for alvor skudt i gang. Det er som om jeg først kan føle den, hvert år når jeg sidder med familien og har gang i det helt store julebageri og skråler med på alle de klassiske julenumre. For mig er der bare et eller andet specielt ved denne tradition. Og så skal jeg da lige love for at vi har fået bagt nok til langt ind i januar, hvis ikke helt ind i februar, jeg tror satme aldrig at jeg har haft så ondt i både arme og nakke før, men så er det jo godt, at jeg kan sidde og pleje mig selv med en masse julekager og en kop kaffe nu. 😉 Hvad med jer, har I også en tradition der altid sætter julehumøret i gang hos jer?  🙂

Sunde morgenmads opskrifter

morgenmad-skyr-jordbær-musli

I forårs-sommer perioden bloggede jeg om den nye sunde livstil jeg startede op på, hvor I fulgte mig lidt på vejen. Jeg fortalte en smule om min træning og lagde inspiration ind til sundt mad. Der er sket meget med denne sunde livsstil, siden jeg begyndte at gå på HHX efter sommerferien. Den er nemlig gået en smule den forkerte vej… Pludselig har der været så mange andre ting, at skulle koncentrerer sig om, og jeg har mistet lidt af min motivation, hvilket jeg tror stammer fra både at jeg ikke kan træne med min veninde Anne, som jeg plejede, da hun er et år i USA, og at jeg er kørt lidt surt i de samme gamle hold i fitness. Jeg holder mig dog stadig i gang, pånær lige nu her, fordi jeg tror jeg har fået noget der ligner en knæskade, og prøver at spise godt sundt, selvom det nogle gange kan være lidt svært, men her har I nogle af mine bud på en sund morgenmad.
Skyr, jordbær og lækker hjemmelavet musli. Denne omgang med jordbær er nok mest en “sommer morgenmad”, men lækker er den stadig, og man kan jo sagtens skifte jordbærene ud med andre frugter, som f.eks. æbler.
Meget ala. forrige morgenmad, denne er dog en lille synder, da den er med fedtfattigt jordbæryogurt og med mindre sukker, til de dage hvor man har brug for noget lidt mere sødt.
Her er det også jordbær yogurten der spiller ind, med noget frugt og et stykke rugbrød til den sidste lille sult. Jeg har det sådan, at jeg bliver nødt til at have et eller andet groft til min morgenmad for at kunne blive mæt, som musli eller rugbrød.
Havregrød med æblestykker fra et halvt æble og toppet med lidt blåbær. Jeg gør det at jeg hælder æble stykkerne i og rører dem rundt i et lille minut inden grøden er færdig. Så bliver havregrøden også ekstra frisk, i forhold til hvis man koger æblerne helt ud.
De lækre protein-pandekager, som jeg har blogget om før. Find opskriften her.

 

Besøg hos restaurant Rivas

DSC_0002.JPG_effected

I går var jeg blevet inviteret til et arrangement på restaurant Rivas (den kvikke har måske allerede spottet mig på billedet, hvor jeg sidder og ser sød ud), for at afprøve et helt nyt koncept de har lanceret. Konceptet hedder “Hverdags spontanitet” og indeholder en ret så lækker velkomstdrink (jeg var nærmest helt in love, da jeg smagte den), en buffet, biografbillet og en 1,4 liters popcorn til BioCity. Alle disse ting får man til en pris af bare 199 kroner, og tilbudet gælder mandag-tirsdag-onsdag. Rivas er en persisk restaurant, og jeg må indrømme at jeg virkelig er ved at få smag for det persiske køkken, og især efter i går, det var virkelig nogle lækre retter, buffeten bød på, som I kan se, blev der heller ikke sparet på alverdens ting og sager, der skulle op på tallerkenen. Så jeg kan i hvert fald varmt anbefale jer, at springe ud i en omgang Hverdags Spontanitet! 🙂

Skulle I have lyst til at besøge restaurant Rivas, kan I gøre det i Fredensgade 22, Århus C.

A seek day

Syg-jordbær-oliven-æble-the

Det er ferie og jeg ligger syg, typisk da også. Så jeg besluttede mig for, at forkæle mig selv med små jordbær-, oliven- og æblegodbidder og en omgang Sex and the city. Sex and the city er virkelig altid dagens redning når man er syg, hvad siger I? 🙂 Nu håber jeg bare at jeg kan blive frisk til i morgen, hvor det gode vejr lige så stille skulle begynde at blomstre frem i det danske land, jeg er ved at blive ret misundelig og deprimeret over at se på alle de solrige snapchats min veninde sender. Jeg vil også afsted til udlandet nuuuuuu.