Sundhed Category Archives

Hvordan går min nye livsstil?

fitness-girl

I begyndelsen af april besluttede jeg, i forbindelse med bikini bootcampen i Fitness world, at jeg ville begynde at ændre min livsstil ved at leve sundere og træne mere reglmæssigt (læs evt. om det her). Dette er gået rigtig godt og over alt forventning! Okay, jeg har haft små off perioder, især i forbindelse med mine eksamensperioder, hvor jeg ikke fik trænet nær så meget, og havde en tendens til at forkæle mig selv med usunde og fedtede sager. Hvilket måske også hænger ret godt sammen med, at det mest var i starten hvor de store resultater viste sig, og at jeg til sidst kun holdte det mere ved lige, hvilket jo heller ikke er den store skam. Jeg fik heller ikke trænet helt som jeg sagde jeg ville i mit indlæg om den nye livsstil, jeg har for eksempel ikke rigtig fået brugt min hulahopring. 
Jeg tog mig nogle mål i starten da jeg begyndte rundt om hoften, taljen og under brystet. De startede med at se således ud: hofte 90 cm talje 71 cm under brystet 76 cm og endte ud med, da bikini bootcampen var færdig d. 9 juni ca. (det er i hvert fald dér de sidste mål er taget) hvor min hofte var 86 cm, talje 69 cm og under brystet 75 cm. Det vil altså sige at jeg siden april til den 9. juni har tabt mig 4 cm om hoften, 2 om taljen og 1 cm under brystet. Jeg er virkelig stolt over mig selv, jeg havde slet ikke regnet med de resultater! Derudover har jeg også fået en langt mere markeret krop, hvilket måske ikke kommer så godt til udtryk på billedet, min overarm ser alligevel noget mere markeret ud in real life, haha. Min vægt har ikke ændret sig så utrolig meget, hvilket jo er klart, da jeg har fået omdannet en masse af mit fedt til muskelmasse, jeg har faktisk ikke en gang tabt mig et kilo. Man skal virkelig huske på ikke at tænke for meget, på de tal der er på vægten, da de langt fra er altsigende. 🙂

Men det er jo ikke kun det at jeg er blevet tyndere, der er fedt, men også at jeg føler mig langt mere frisk og oplagt. Før i tiden havde jeg rigtig meget besvær med at sove, men efter jeg er begyndt at træne, falder jeg meget hurtigere i søvn. Jeg har også fået en rigtig flot hud. Før var jeg simpelthen så evig ked af, at jeg blev ved med at få bumser, nærmest flere og flere, når alle dem jeg kendte ligeså stille begyndte at få mindre. Træning og sund kost gør virkelig så utrolig meget, og jeg er nu blevet overbevist om, at skønhed virkelig kommer indefra, alt det vi spiser, har en så stor en effekt på, hvordan vi ser ud. 🙂

Til alle jer andre sunde-livstils-folk eller til jer der godt vil være det, vil der løbende komme et indlæg med inspiration og opskrifter til sund morgenmad.

Sunde måltider + ny livsstil

morgenmad-havregrød-med-æbler-blåbær

sund-salatskyr-mango-passionrugbrød-avocado-hytteostSommeren presser sig snart på, og blogland bugner med folk der vil begynde at være sunde og lækre lige nu. Og hvem vil ikke det? Jeg vil også være lækker her op til sommeren. Ikke sagt at jeg ikke er det i forvejen (skulle ikke forståes på ego-måden), men alle vil da gerne have lidt af maveflæsket væk og have lidt mere markerede muskler, vil de ikke? Jeg er i hvert fald ikke i tvivl, derfor har jeg nu begivet mig ud i en ny sund livsstil, og nej det er ikke en af dem dér du må overhovedet ikke rører ved slik, spis kun grønt, grønt, grønt og jeg ved ikke hvad folk begynder på af latterlige ting de ikke må spise.

Nej, jeg prøver i hverdagene at holde mig så sund som muligt, ryger der en eller to cookies ned, eller kommer jeg til at hapse tre kammerjunker (hvilket jeg er let tilbøjelig til), tænker jeg overhovedet ikke over det, bare det ikke sker flere gange. Når vi så når til fredagaften, må jeg fråse resten af weekenden ud, selvfølgelig med måde, men det gør ikke noget at der ryger lidt ekstra indenbors.  Jeg ved, at jeg ligeså godt kan droppe at holde mig helt ren for slik og søde sager, da det er umuligt for det sliksyge lille barn inde i mig, hvis mund konstant savler efter slik, men i og med at jeg før i tiden spiste søde sager næsten hver dag, er det jo også en stor nedskærelse, som jeg samtidig ved jeg stadig kan klare. Man kan jo ligeså godt starte med at være realistisk.
Mht. måltider (det er her billedinspirationen kommer i spil) spiser jeg havregrød med æblestykker hver dag til morgenmad, i hverdagene altså, og så i weekenden tillader jeg mig selv at fråse lidt igen, ved at give mig selv lov til boller med ost, smør, pålægschokolade osv. Til frokost laver jeg mig enten en lækker salat eller et par ristede rugbrøder med avocado og hytteost, og som sund snack dertil kan jeg godt hapse en lille skyr med smag. Har I andre gode sunde måltider? Så hold jer endelig ikke tilbage, så er jeg mere end interesseret! Aftensmaden er jeg ikke selv den helt store herre over, og den lader jeg mine forældre bestemme over. Hæhæhæ.

Går vi helt til bunds i det hele, kommer vi jo også til træningen. I Fitness World er jeg begyndt at gå på deres bikini bootcamp hold. Og lad mig sige jer, disse hold er virkelig noget der giver sved på panden!! Efter sådan en hård time føler man sig som et nyt menneske. Sådan synes jeg egentlig generelt det er efter en træning, man skal sgu bare lige være god til at give sig selv det spark i røven, der får en til at tage afsted. Og det har jeg altså nemmest ved at give mig selv, ved at tilmelde mig et hold, og igen endnu lettere når det er et hold som disse bikini bootcamp hold, man virkelig hurtigt kan mærke tager kegler. Nu foregår disse bikini bootcamp hold godt nok kun i 8 uger, men i de her 8 uger vil jeg også prøve på, mindst at komme til dem tre gange om ugen, og derudover to gange om ugen få løbet mig en stille og rolig tur, eller tage på andre former for hold som Stram op eller Latinmix der ellers er mine andre fortrukne hold. Og sidst men ikke mindst, vil jeg prøve at få brugt min hulahopring så vidt muligt 10 minutter om dagen alle ugens syv dage.
Jeg begyndte på alt dette i sidste uge, og kan allerede se og mærke på mig selv at det er ved at tage form, så sommer 2013 here I cooooome! 😉

Jeg håber at I kunne bruge dette indlæg med min holdning og hvad jeg gør til noget, og at det ikke var alt for langt og tungt. 🙂